Clareville Balinese Garden 2018-01-23T11:32:31+00:00
Plan
Before

Balinese Garden – Clareville

< Back to Portfolio

Situated high on the hillside at Clareville with views out towards the ocean, this site was overrun with ticks, dying tree ferns and badly diseased Azaleas. After clearing the site the first job was to bring in tonnes of organic garden mix. The clients were frequent visitors to Bali and on a recent visit had purchased some stone statues they wanted to incorporate into the garden. We created a wide sandstone flagging path that led from the driveway and the house, then opened up into an oval shaped platform, where the clients could relax on deck chairs and look towards the ocean. A small sandstone pond was constructed on a lower level below the chairs. Being east facing with a lot of large trees surrounding the property, we made use of many large leaf tropical style plants.